Categorie foto Schamelwagens
Er zijn geen producten in deze categorie.

Schamelwagen bij Aanhangwagens Zuid-Holland

Belangrijk om te weten: De schamelwagen is tijdelijk niet goedgekeurd door de Europese Unie voor openbare wegen, er wordt gewerkt aan een nieuw concept.

Een schamelaanhanger is een extra lange plateauwagen waarvan de voorste as en de dissel kunnen draaien. Een schamelwagen maakt gewichtsverschillen op de laadvloer mogelijk. Bij een normale plateauwagen is het aan te raden om de gewichtsverdeling gelijkwaardig over de aanhanger te verdelen, bij een schamelaanhanger is dit dus niet per se nodig. Schamelaanhangwagens zijn uitermate geschikt voor het vervoeren van grote en zware goederen (zolang het maximale laadvermogen het toelaat uiteraard).

Waarom kiezen voor een schamelwagen?

Doordat het volledige gewicht van de lading door de schamelaanhangwagen wordt gedragen, heeft u nooit last van teveel of te weinig kogeldruk. Dit zorgt voor veilig vervoer van uw goederen. Schamelwagens kunnen eenvoudig gemanoeuvreerd worden, dit omdat de voorste wielen vastzitten aan de schamel en deze naar links en rechts kunnen bewegen en daardoor sturende wielen worden. Het enige wat voor veel bestuurders lastig is, is het achteruitrijden met een schamelaanhanger. Dit vraagt om enige oefening.

Mogelijkheden voor gebruik schamelaanhanger

Zoals in het begin van deze tekst aangegeven, is de schamelwagen, zoals wij die in ons assortiment hadden, niet goedgekeurd om de weg op te gaan. Wij krijgen nog wel af en toe tweedehands modellen die geproduceerd zijn voor de tijd dat de huidige wetgeving is ingegaan. Als wij deze tot onze beschikking hebben verschijnen deze zo snel mogelijk op onze website bij de tweedehands aanhangwagens. Houd deze pagina goed in de gaten, deze modellen zijn namelijk erg populair.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een schamelwagen? Kom dan gerust eens langs bij Aanhangwagens Zuid-Holland in Hellevoetsluis. U kunt ons tijdelijk vinden in de showroom van Aanhangwagens XXL West Brabant aan Belder 43 te Roosendaal.

PAK Schore voor uw schamelaanhanger in Zeeland. AWB Roosendaal voor uw schamelwagen in Noord-Brabant.